Božično – novoletno obdarovanje Leo kluba Ptuj in Rotaract kluba Ptuj

Kdo smo?

Dobrodelni nepolitični, neregiliozni organizaciji, kateri združujeta mlade do 30 leta starosti. Skozi organizacijo raznovrstnih dogodkov, si prizadevamo pomagati posameznikom, družinam in širši lokalni skupnosti k boljšim osnovnim življenjskim pogojem ter lažjemu vključevanju v okolje.

Kaj?

Letos že četrto leto zapored s skupnimi močmi vstopamo v odličen projekt »Dobrodelna božično-novoletna stojnica«, ki bo potekal 14.12.2019 v trgovskem centru Qlandia Ptuj ter Hipermarketu Mercator Ptuj.

Projekt?

Zbiramo materialna in finančna sredstva, iz katerih sestavimo prehransko higienske pakete, namenjene družinam, ki si to težje privoščijo, ter jim s tem polepšamo Božično – novoletne praznike. Za pridne otroke, ki pišejo božičku pa se potrudimo poiskati kakšna darilca.

Vrednost paketov, ki jih dostavimo posamezni družini se giblje med 50€ in 200€, saj so med obdarovanimi tudi številčnejše družine, katerim pakete prilagodimo glede na njihove potrebe.

V preteklem letu nam je uspelo s higiensko-prehrambenimi paketi obdariti več kot 80 socialno ogroženih družin iz ptujskega okolja, hkrati pa izpolniti individualne želje več kot 100 otrok iz istih družin. Družinam higiensko-prehrambene pakete in božična darila dostavimo člani društev osebno na dom, v kostumih Božičkov in ostalih božično-pravljičnih bitij, ter jim tako skušamo pričarati praznično vzdušje za katerega bi sicer bili prikrajšani.